Když spojíte bohatou chuť, jedinečnou texturu, množství nenasycených tuků i mikroživin a neomezené možnosti kulinářského experimentování, vznikne kešu máslo. Tedy správně by se slovo „máslo“ v tomto kontextu užívat nemělo, protože dle legislativy je máslo pouze mléčného původu – produkt se tak nazývá kešu krém či kešu pomazánka.
Nejchutnější a zároveň pro zdraví nejpřínosnější krém z kešu oříšků bude mít ve složení 100 % na sucho pražených kešu ořechů. V takovém případě je výroba jednoduchá: Kešu se pouze vsypou do stroje (mixéru, melanžéru nebo speciálního mlýnu), který je rozemele v jemnou, jednolitou pastu. A proč právě pražené ořechy? Díky pražení se z kešu ořechů uvolní olej a máslo má pak výbornou, jemnou strukturu i výraznější chuť.
Máslo z nepražených kešu ořechů lze teoreticky vyrobit stejně tak, ale bude několikanásobně hutnější a méně chuťově výrazné. S nepraženými kešu ořechy se setkáte spíše v ořechových krémech, které obsahují více druhů ořechů.
Nové kreativní varianty však vznikají každým dnem.
Existuje mnoho důvodů, proč zvolit kešu máslo, mezi které patří:
Tato krémová ořechová pochoutka se stala nezbytnou součástí mnoha kuchyní po celém světě. V naší kategorii s kešu másly najdete široký výběr produktů, které vám nejenom poskytnou chuťový zážitek, ale také obohatí vaši stravu o množství prospěšných živin.
Tip: Pokud máte doma opravdu výkonný mixér, můžete si z ořechů vyzkoušet udělat kešu máslo sami – anebo si vytvořit kombinace, které jsou vašemu srdci nejbližší. Všechny suroviny seženete na notino.cz v naší sekci se zdravou výživou.