Forma | prášek |
Alergeny | neobsahuje alergeny |
Alergeny – obsahuje stopy | neobsahuje stopy alergenů |
Specifika a omezení | bio |
Matcha BIO je exkluzivní zelený čaj spojený především s čajovým obřadem Cha-no-yu. Velmi kvalitní, tmavě zelený prášek, který vzniká mletím čajových lístků Tencha. Ty se pěstují výhradně na zastíněných plantážích a musí být z první jarní sklizně.
Matcha se nefermentuje, takže v ní zůstávají zachovány veškeré aminokyseliny, vitamíny, minerální látky a vláknina. V Japonsku a Číně je matcha velmi populární i při přípravě pokrmů teplé i studené kuchyně. Lze ji tedy použít například na pečení různých dezertů nebo k výrobě domácí zmrzliny. Všemu jídlu dodává krásně zelenou barvu, výraznou chuť a zvláštní aroma.
Způsob přípravy:
Čaj se připravuje tak, že se zalije jedna čajová lžička prášku 200 ml 80°C vody. Tato směs se poté 3 minuty šlehá nejlépe bambusovou metličkou chasen, kterou je ale možno v krajním případě nahradit metličkou na mléko nebo ponorným mixérem. Po této době by měl vzniknout krásně napěněný čaj, který se takto bez cezení kompletně konzumuje.