Alergeny | neobsahuje alergeny |
Alergeny – obsahuje stopy | neobsahuje stopy alergenů |
Sirup z čekanky je v posledních letech stále častěji vyhledávaným přírodním sladidlem. Mezi ostatními sirupy vyniká vysokým obsahem vlákniny a velmi nízkým glykemickým indexem. Toto přírodní sladidlo nové generace je vyrobeno unikátní patentovanou metodou z kořene čekanky obecné (Cichorium intybus). Neznámější použití sušeného kořene je zpracování do bezkofeinové alternativy kávy - melty.
Čekankový sirup můžeme použít nejen ke slazení studených či teplých nápojů, ale i dezertů, sušenek, palačinek, jogurtů, zmrzlin nebo piškotů. Je vhodný také na pečení všech typů sladkého pečiva, navíc částečně dokáže nahradit i pokrmový tuk. Pokrmy připravené s použitím čekankového sirupu vykazují výrazně nižší energetickou hodnotu a při pravidelné konzumaci takto připravených pokrmů dochází k přirozenému úbytku tukových zásob v těle. Díky vysokému obsahu vlákniny má navíc čekankový sirup schopnost prebiotické podpory při obnově střevní mikroflóry, která může být žádoucí například po použití antibiotik.
Sladivost sirupu je shodná se sladivostí medu. Dávkování je tedy shodné jako při slazení cukrem nebo medem, 1 lžíce sirupu tak odpovídá 1 lžíci medu/cukru.
Způsob užití:
Se sirupem z čekanky sirupem lze sladit nápoje, moučníky a další sladké pokrmy. Používejte ve studené i teplé kuchyni.