


Popis Vigo Kombucha BIO
Alergeny | neobsahuje alergeny |
Alergeny – obsahuje stopy | neobsahuje stopy alergenů |
Specifika a omezení | bio |
Kombucha je velmi zajímavý nápoj, který pochází z východní Asie. Základ tvoří slazený čaj (zelený nebo černý), do kterého se přidají kombuchové kultury a nechají se působit po dobu až 10 dnů. Délka procesu fermentace má vliv i na výslednou chuť. Čím je delší, tím je chuť intenzivnější. Výsledkem je osvěžující lehce šumivý nápoj světle hnědé až zelené barvy, ale nepříliš sladký. Důvodem jsou kombuchové kultury, které během procesu fermentace spotřebují většinu cukru.
Kombucha s romantickou příchutí ROSE v sobě kombinuje šípky a okvětní lístky růží z Nizozemska. Fermentována je po dobu 10 dnů. Během té doby kombuchové kultury přemění původní čajový nálev ve vysoce probiotický, enzymatický nápoj se svěží květinovou chutí.
Ve východní Asii má kombucha velkou tradici. V Japonsku byla známá již 400 let po Kristu, v Číně se zase uctívala jako božský dar. V průběhu staletí doputoval přírodní osvěžující nápoj i do Evropy.
Vlastnosti:
- lahodný probiotický nápoj
- ideální osvěžení po dlouhém dni
- lahev může po spotřebování výrobu sloužit jako váza
- Před otevřením protřepejte.
- Po otevření spotřebujte do 48 hodin.