


Alergeny | neobsahuje alergeny |
Alergeny – obsahuje stopy | neobsahuje stopy alergenů |
Specifika a omezení | bio |
Kombucha je velmi zajímavý nápoj, který pochází z východní Asie. Základ tvoří slazený čaj (zelený nebo černý), do kterého se přidají kombuchové kultury a nechají působit po dobu 7 až 10 dnů. Délka procesu fermentace má vliv i na výslednou chuť. Čím delší, tím je chuť intenzivnější. Výsledkem je osvěžující lehce perlivý nápoj světle hnědé až zelené barvy, ale nepříliš sladký. Důvodem jsou kombuchové kultury, které během procesu fermentace spotřebují většinu cukru.
Kombucha s příchutí okurka & koriandr je fermentovaná po dobu 10 dnů. Kombuchové kultury během té doby přemění původní čajový nálev ve vysoce probiotický, enzymatický nápoj se svěží říznou chutí.
Samotná kombucha (někdy nesprávně označena jako houba) je symbiotický útvar složený z octových bakterií a kvasinek. Přesný poměr jednotlivých bakterií je obchodní tajemství, ale můžeme vám prozradit, že ve VIGO kombuchách najdete kombinaci octových bakterií (zejména Gluconacetobacter a bakterie rodu Lactobacillus) a dále kvasinkové kultury (rodu Saccharomyces). Kombucha má tvar šedo-hnědé gumovité placky.
Ve východní Asii má kombucha velkou tradici. V Japonsku byla známá již 400 let po Kristu, v Číně se zase uctívala jako božský dar. V průběhu staletí doputoval přírodní osvěžující nápoj i do Evropy.
Vlastnosti:
- lahodná chuť
- kvalitní ingredience
- ideálně chutná vychlazená
- Před otevřením protřepejte.
- Po otevření spotřebujte do 48 hodin.