Alergeny | skořápkové plody |
Alergeny – obsahuje stopy | neobsahuje stopy alergenů |
Specifika a omezení | vegan, bez lepku, bez přidaného cukru |
Velikost balení | Střední balení |
Druh ořechu | para ořechy |
Para ořechy jsou bohatým zdrojem bílkovin. Obsahují více než 66 % tuků, vitamín B1 (1 mg na 100 g - což je více než v mase, mléce a vejcích), B6, B3, vitamín E, železo, hořčík, draslík, selen, fosfor a zinek. V poměru na 100 g váhy jsou tyto ořechy největším přírodním zdrojem hořčíku.
Domovem para ořechů je Brazílie, ale tyto výjimečně vysoké a mohutné stromy s dlouhou životností rostou i v Bolívii či Peru. Odborníci doporučují denně zkonzumovat maximálně dva až tři kusy para ořechů spolu s ostatními ořechy. Ačkoli jsou kalorické, konzumujte je namísto zdrojů „prázdných“ kalorií.
Čerstvé ořechy jsou krémově bílé a mají sladkou chuť. Dají se jíst samotné nebo je můžete zakomponovat do sladkých i slaných pokrmů. Ořechy je možné pražit, namáčet a dokonce i nakládat.