Přejít na hlavní obsah
Wolfberry Xantanová guma přírodní stabilizátor v prášku
Wolfberry Xantanová guma přírodní stabilizátor v prášku
Neobsahuje žádné ingredience živočišného původu.
Vegan
Formaprášek
Alergenyneobsahuje alergeny
Alergeny – obsahuje stopyneobsahuje stopy alergenů
Příchuťbez příchutě
Specifika a omezenívegan, bez laktózy, bez lepku

Xantanová guma, které se někdy říká i xantan, je prášek bez chuti a bez zápachu. Xantanová guma je hydrokoloidní, takže na sebe dobře váže vodu. Této její vlastnosti se využívá především při náhradě lepku, protože pomáhá zlepšovat vlastnosti těsta vyráběného z bezlepkových surovin. Pečivo se s xantanem daleko méně drobí, lépe drží tvar, ale hlavně vydrží daleko déle vláčnější.
Xantan můžete používat jak při klasickém pečení, tak při přípravě pečiva v domácí pekárně. Přidává se zamíchaný do mouky a může se použít nejen do kynutého těsta, ale například i do lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného, nebo listového těsta. Xantan se ale dá použít i při přípravě dressingů, masových šťáv a omáček, při zavařování masa, domácí výrobě šunky, zmrzliny, nebo dokonce cukrovinek, které budou mít konzistenci gumových bonbónů.

Způsob použití:
Při přípravě výrobků se dává 1 až 2 g xantanové gumy na 1 kilogram všech suchých hmot použitých při přípravě těsta. Hotové výrobky, a to nejen pro celiaky, zůstávají s xantanovou gumou daleko déle křehké, čerstvé a pomaleji vysychají.

WolfberryXantanová guma přírodní stabilizátor v prášku

1×
100 g

Toto zboží není momentálně k dispozici | Kód: WFG05371