Kyselina salicylová

Kyselina salicylová je přírodní látka, kterou lze získat z vrbové nebo březové kůry. Mletá kůra je upravena oxidanty a filtrována, konečná podoba kyseliny salicylové je tak bílý krystalický prášek. Tuto kyselinu je možné také získat synteticky z derivátu kyseliny acetylsalicylové. V kosmetickém i lékařském průmyslu se využívají obě varianty.

Vlastnosti kyseliny salicylové

Účinky salicylové kyseliny na pleť i vlasy se liší použitou koncentrací. V malé koncentraci povzbuzuje kůži k růstu, ve vyšší koncentraci pak napomáhá jejímu odlupování (využití při lupénce a akné), v nejvyšší dokonce k rozpouštění kůže (bradavice).  Kyselina salicylová je důležitou složkou v péči o problematickou a aknózní pleť. Dokáže totiž snižovat tvorbu kožního mazu a pleť dokonale vyčistit.

 

Účinky kyseliny salicylové na pleť

  • Uvolňuje ucpané póry a předchází tvorbě černých teček.
  • Čistí pleť do hloubky a usnadňuje regeneraci drobných ranek po akné.
  • Dezinfikuje pleť.
  • Bojuje s hormonální nerovnováhou, která způsobuje akné.
  • Změkčuje ztvrdlou pokožku a stimuluje krevní oběh.
  • Zvyšuje produkci kolagenu a pevnost pokožky, také vyplňuje defekty v kůži.
  • Má exfoliační (odlupovací) účinky a zvyšuje tak účinnost dalších kosmetických přípravků.
  • Sjednocuje barevný tón pleti a zklidňuje podrážděnou pokožku.

Účinky kyseliny salicylové na vlasy

  • Je silným bojovníkem proti lupům a pečuje o mastnou pokožku hlavy.
  • Proniká do pokožky, čistí ji a vytváří ochrannou bariéru před nepříznivými vnějšími vlivy.

Kosmetika s kyselinou salicylovou

Salicylová kyselina je bezpečná sloučenina, která účinně pečuje o mastnou a aknózní pleť a je vyhledávanou kosmetickou složkou, která napomáhá odstraňování nadbytečného kožního mazu lépe než jiné přírodní látky.

V letních měsících používejte krém s kyselinou salicylovou, čisticí tonikum s kyselinou salicylovou a další přípravky s jejím obsahem pouze před spaním. Pleť je totiž po ošetření náchylná k poškození slunečními paprsky.

Pokud se chystáte vyzkoušet mast s kyselinou salicylovou, šampon s kyselinou salicylovou nebo pleťovou řadu pro péči o aknózní pleť, vyhledávejte produkty s kyselým pH (4 a méně), takové pH dostatečně otevře a vyčistí zanesené póry.

Koncentrace kyseliny salicylové by se měla pohybovat od 0,5 do 2 % obsahu kyseliny. U bezoplachových produktů na pleť je povolené množství 2 %, u bezoplachových produktů na vlasy pouze 1 % a pokud je kyselina salicylová použita jako konzervant, nemělo by její množství překročit 0,5 %. Pokud je vaše pleť suchá a citlivá, preferujete nižší koncentraci kyseliny v přípravku, může totiž dojít k podráždění a přesušení pleti.

Vyzkoušejte sílu této přírodní látky, která pomůže s nepříjemným akné a vyčistí vaši pleť do hloubky. Salicylová kyselina nemá mezi přírodními látkami konkurenci, objevte svou novou pečující řadu na notino.cz již dnes!

celý text skrýt text

Máte vybráno

  • Kyselina salicylová

Otevřít filtr Sbalit filtr

Cenové rozpětí

Nejprodávanější

12 3 4

12 3 4 Zobrazit další