Panela, známá také jako rapadura, je sladidlo vyrobené ze surové šťávy vylisované z čerstvě sklizených stébel cukrové třtiny té nejvyšší kvality. Z rostlin se nejprve šetrně vymačká šťáva, ze které vysušením vzniknou krystalky, které se poté rozdrtí. Při výrobě panely nedochází k bělení, rafinaci ani oddělování melasy. Na rozdíl od třtinového cukru, ze kterého se odstraňuje melasa, jsou v panele tyto živiny zachovány.
Panela, známá také jako rapadura, je sladidlo vyrobené ze surové šťávy vylisované z čerstvě sklizených stébel cukrové třtiny té nejvyšší kvality. Z rostlin se nejprve šetrně vymačká šťáva, ze které vysušením vzniknou krystalky, které se poté rozdrtí. Při výrobě panely nedochází k bělení, rafinaci ani oddělování melasy. Na rozdíl od třtinového cukru, ze kterého se odstraňuje melasa, jsou v panele tyto živiny zachovány.
Koupit