Alergeny | neobsahuje alergeny |
Alergeny – obsahuje stopy | podzemnice olejná, sezamová semena, skořápkové plody, oxid siřičitý a siřičitany |
Velikost balení | Malé balení |
Kampotský pepř je pěstován v provincii Kampot nacházející se na samém jihu východoasijské Kambodži. Jedná se o oblast, která díky svému přímořskému klimatu a geologickým podmínkám umožňuje tamním farmářům produkovat pepř té vůbec nejvyšší kvality na světě. Ne nadarmo tento pepř získal chráněné zeměpisné označení, podobně jako francouzské šampaňské.
Temně červený pepř lze doslova nazvat výběrem z bobulí. Jedná se o přísně selektovaná červená zrna dosahující té nejvyšší barevné sytosti své slupky. Ta prozrazuje skutečně vysoký obsah fruktózy a jedinečný chuťový profil těchto zrn, které si zamilujete. Díky pečlivé selekci odpovídající přísným nárokům na kvalitu pepře vyváženého z Kampotu, stanovených Asociací Kampotského pepře, jsou ručně vybírána vždy jen ta nejlepší zrna.
Vzácný temně rudý Kampotský pepř v ústech rozpoutá explozi ovocných tónů doprovázených jemnější palčivostí. Temně rudá pepřová zrna zprvu uvolňují vonné tóny krvavých pomerančů, brusinek a bezinky, podložené charakteristickými tóny cedru a meduňky s jemným nádechem listů tabáku. Po chvíli se začne projevovat srdce tmavě rudého pepře, které připomíná kynuté těsto, nové koření spolu s praženým sladem. Jedná se o velmi hutnou vůni, která postupně přechází do černého čaje Assam, a v závěru se v ní opět projevují tóny cedru.
Díky vysokému obsahu fruktózy, která dává rudému pepři intenzivní chuť ovoce, lze s tímto pepřem experimentovat při míchání drinků či přípravě sladkých zákusků. Dejte mu prostor při vánočním pečení, dokonale s ním podtrhněte chuť ryb či drůbežího masa. A překvapte své hosty jeho rafinovanou chutí i vůní.
Vlastnosti:
- pečlivý výběr z těch nejkvalitnějších zrn červeného pepře
- pepřová chuť s tóny třešní, květin a lesního ovoce
- dokonale se hodí k rybám, drůbeži, dezertů a drinkům
- oceněno 2 hvězdami Great Taste