Alergeny | neobsahuje alergeny |
Alergeny – obsahuje stopy | podzemnice olejná, sezamová semena, skořápkové plody, oxid siřičitý a siřičitany |
Kampotský pepř je pěstován v provincii Kampot nacházející se na samém jihu východoasijské Kambodži. Jedná se o oblast, která díky svému přímořskému klimatu a geologickým podmínkám umožňuje tamním farmářům produkovat pepř té vůbec nejvyšší kvality na světě. Ne nadarmo tento pepř získal chráněné zeměpisné označení, podobně jako francouzské šampaňské.
Fermentovaný Kampotský pepř obsahuje čerstvá zelená zrna zpracovávaná starou japonskou metodou fermentace přímo v Kambodži. K nakládaným zrnům je přidávána špetka solného květu získávaného odpařováním mořské vody, který zaručuje absolutní čerstvost zrn. Ta si díky tomuto zpracování zachovávají chuť křehkého zeleného pepře právě utrženého z pepřové liány, kterou ocenil i prezident asociace, která v Kambodži dohlíží na kvalitu vyváženého pepře.
Díky pečlivé selekci odpovídající přísným nárokům na kvalitu pepře vyváženého z Kampotu, stanovených Asociací Kampotského pepře, jsou ručně vybírána vždy jen ta nejlepší zrna. Ta se následně vakuují, aby byla zachována kvalita a čerstvost během cesty do České republiky, kde jsou dále selektována, balena a doručována až na váš stůl.
Vlastnosti:
- vypěstováno v provincii Kampot v Kambodži
- vakuováno pro uchování maximální čerstvosti
- pepřová chuť se svěžími tóny a jemně slanou chutí
- vhodné především k dochucování
- oceněno 3 hvězdami Great Taste
- Po otevření spotřebujte do 3 měsíců.