Alergeny | sezamová semena, skořápkové plody |
Alergeny – obsahuje stopy | neobsahuje stopy alergenů |
Specifika a omezení | bez lepku, bez přidaného cukru |
Low carb Směs na chléb se sušenými rajčaty je unikátní směs semínek, rozpustné vlákniny psyllium a mandlové mouky. Z této směsi lze upéct bezlepkový bochník chleba s nízkým obsahem sacharidů a cukrů. Díky obsaženým semínkům slunečnice, dýně a lnu bude vzniklý chléb bohatý na obsah bílkovin, vlákniny a minerálních látek.
Díky této bezlepkové směsi dokáže bochník chleba upéct i začátečník, navíc jej lze upéct i v domácí pekárně. Do směsi je potřeba přidat pouze polotučný tvaroh z vaničky a vejce.
- rychlá a jednoduchá příprava
- vysoký obsah vlákniny
Způsob přípravy:
Rozšlehejte dvě vejce se 125 g polotučného tvarohu, přidejte 125 g Směsi na chléb a důkladně promíchejte. Směs nechte 10 minut odležet a poté vytvarujte bochánek. Umístěte na plech s pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby na 180 °C, po cca patnácti minutách snižte teplotu na 160 °C. Celková doba pečení je padesát minut. Poté vyjměte z trouby, uložte bochníček na utěrku a nechte zcela vychladnout. Chléb lze upéct i v domácí pekárně.