Alergeny | neobsahuje alergeny |
Alergeny – obsahuje stopy | obiloviny obsahující lepek, podzemnice olejná, sezamová semena, skořápkové plody, sója |
Himalájská sůl vznikla krystalizací mořské vody v oblasti Himalájí. Nachází se v několikametrové hloubce v dolech, které byly uchráněny před jakýmkoli znečištěním. Těží se ručně, potom se očistí a vysuší na slunci. Může mít různou barvu v závislosti na obsahu jednotlivých minerálních látek.
Himalájská sůl obsahuje více než osmdesát prvků, které jsou pro naše zdraví nepostradatelné. Je v ní zastoupen hořčík, vápník, fosfor, železo, zinek, jód a další prvky, které v běžné kuchyňské soli chybí.
Růžová sůl je vhodná na běžné dochucení jídel, při vaření, pečení i ve studené kuchyni. Díky bohatému obsahu minerálů je vhodnější alternativou běžné kuchyňské soli. Přidat ji můžete také do koupele, protože má příznivý detoxikační účinek na pokožku.
Himalájská sůl je i dobrým pomocníkem při onemocněních horních cest dýchacích. Pravidelnou inhalací roztoku himalájské soli pomůžete ulevit ucpaným dutinám. Rozpuštěnou sůl ve vlažné vodě můžete také kloktat.
Zvláštní podmínky uchování:
Skladujte v suchu při teplotě do 25 stupňů a relativní vlhkosti do 70 %.
Výrobce:
- King Food Bohemia, s.r.o. Husinecká 903/10, Praha 3