Na zdravou krupicovou kaši využijte
Jak na špaldovou krupicovou kaši s tvarohem
- Krupici zalijte polovičním množstvím mléka a dejte do lednice nabobtnat na 20 minut nebo klidně přes noc.
- Následně zbytek mléka nalijte do hrnce, přidejte krupici a vařte na střední stupeň za občasného míchání, dokud nezačne probublávat. Vařte do požadované hustoty. Nakonec vmíchejte tvaroh, oslaďte medem nebo čekankovým sirupem a ještě chvilku prohřejte.
- Kaši servírujte do hlubokých talířů. V našem podání nesmí chybět kakao, trocha rozpuštěného másla a letní ovoce. My využili aktuální sezonu voňavých jahod.
TIP: Pokud chcete mít krupici jemnou, nechte ji nejprve předem nabobtnat v mléce. Tento krok nepřeskakujte. Výsledek je krémovější a jemnější. Pokud nestíháte, nebo dokonce máte rádi hrudky (i takoví se najdou), namáčení předem vynechte.
Zkusíte zdravou krupicovou kaši i vy?