Přejít na hlavní obsah

Recept: Ovesná kaše, jak ji neznáte. S ovocem dlouhověkosti

8. 2. 2024

Jana Uhlířová

Čtení na 2 minuty

Už jste někdy ochutnali andské borůvky? Tohle ovoce dlouhověkosti můžete vyzkoušet v kombinaci s ovesnými vločkami, tahini a kešu ořechy. Opravdu výjimečný chuťový zážitek!

Chcete jíst zdravě? Není třeba hledat žádné složitosti. Vyzkoušejte náš tip na chutnou kaši, která vás zahřeje a díky kombinaci superzdravých ingrediencí potěší i vaše zažívání a zlepší vám náladu. Tak pojďme na to!

Ovesná kaše s maqui (andskými borůvkami)  

2 porce 

Ingredience:   

Na ozdobu:  

TIP: Víte, že maqui se říká ovoce dlouhověkosti? Čistě přírodní prášek v BIO kvalitě je vynikajícím zdrojem antioxidantů, které chrání buňky před oxidativním stresem. Přidat jej můžete do kaší, jogurtů nebo ovocných a zeleninových šťáv. 

Postup: 

V hmoždíři rozdrtíme kešu ořechy, nakrájíme fíky. Do hrnce vsypeme ovesné vločky, zalijeme je kokosovo-mandlovým mlékem, zahřejeme a rozmícháme. Přidáme lžičku prášku Maqui Bio Natu, posypeme skořicí, přidáme kapku kokosového oleje a čekankový sirup. Uvařenou kaši přendáme do misky. Ozdobíme kešu máslem, tahini, fíky a omytými borůvkami a zakápneme kokosovým olejem a čekankovým sirupem. Posypeme na ozdobu kešu oříšky a pak už si jen užíváme báječnou chuť.  

Co budete potřebovat na zdravou maqui kaši

Tahle skvělá a zdravá snídaně nebo svačinka je za chvíli na stole a nabije vás energií.