Přejít na hlavní obsah
Recept: Nejlepší nepečené arašídové kuličky
18. 12. 2022Tereza Havlínová
Čtení na 2 minuty
Tyhle nepečené kuličky jsou sladké díky datlím a příjemně křupou díky arašídům. Hotové jsou během chviličky a hravě je zvládnete přichystat na poslední chvíli na vánoční stůl i silvestrovské pohoštění.

Tak už se na ně chystáte? To byste měli! Chutnají opravdu výborně a krásně vypadají. 

Suroviny na 12 kuliček 

  • 10 lžic ovesných vloček (celých, ne jemných)
  • 10 datlí bez pecky
  • 1 špetka himalájské soli
  • 2 lžíce křupavého arašídového másla
  • 2 lžíce proteinu v příchuti slaný karamel 
    2 lžíce javorového sirupu
  • 1 hrst nasekaných arašídů
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • voda podle potřeby
  • na dokončení: strouhaný kokos, nasekané arašídy, kakao, lyofilizované maliny

Co určitě využijete

Postup 

  • Datle dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Nechte přibližně 20 minut změknout. Potom vodu slijte, dejte je do mixéru, přidejte lžíci oleje a špetku soli. Pomalu mixujte do hladka. Pokud je třeba, přilijte trochu vody.
  • Pak přidejte arašídové máslo, javorový sirup, protein a opět mixujte. Opět můžete naředit trochou vody, pokud by směs byla příliš tuhá.
Náš tip: Pomůže vám, když si před tvarováním kuliček mírně navlhčíte ruce.
  • Tuto hladkou hmotu dejte do misky, k ní přidejte ovesné vločky a nasekané arašídy. Lžící (nebo klidně rukama) pořádně promíchejte, aby se suroviny dobře promísily. Ze směsi by měly jít snadno tvarovat kuličky. Pokud je třeba, misku se směsí dejte na chvíli do lednice.
  • Postupně tvarujte kuličky, dokud nespotřebujete všechnu směs. Následně je můžete obalit v kokosu, nasekaných arašídech, kakau nebo lyofilizovaných malinách. Skladujte v lednici.

Tak dobrou chuť a štastné a veselé! 

Přečtěte si více