Přejít na hlavní obsah

Rychlé a jednoduché! Naučíme vás domácí Raffaello kuličky s kokosem

14. 11. 2023

Tereza Havlínová

Čtení na 2 minuty

Náš dnešní recept nevyžaduje žádný dlouhý a složitý popisek, protože kombinace mandlí, kešu a kokosu řekne „více než tisíc slov“.

Kokosové kuličky à la „Raffaello“ poslouží jako vánoční cukroví nebo třeba jako pohoštění pro návštěvu i kdykoliv jindy mimo svátky. 

Pokud totiž patříte k lidem, kteří jsou schopni zhltnout balení Raffaella na posezení, určitě oceníte jeho domácí jednoduchou variantu z pěti surovin. Navíc jsou veganské a bez lepku. 

Na 20 menších kuliček budete potřebovat: 

  • 4 lžíce (20 g) strouhaného kokosu + na obalení
  • 1 lžíce (20 g) javorového sirupu
  • 1 lžíce (20 g) kešu krému
  • ¼ hrnku (65 g) kokosového krému
  • 2 a ½ lžíce (35 g) kokosového oleje
  • 20 ks loupaných mandlí (lze vynechat)

Postup: Kokosový olej, kokosový a kešu krém dejte do větší žáruvzdorné misky. Rozehřejte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a rozmíchejte do hladka. Potom zamíchejte javorový sirup, strouhaný kokos a dejte na 30 minut do lednice. Směs by měla ztuhnout. 

Následně nabírejte lžičkou a tvarujte malé kuličky. Doprostřed vtlačte mandli. Takto postupujte, dokud nespotřebujete všechnu připravenou směs. Všechny kuličky nakonec obalte v kokosu. V lednici skladujte maximálně týden a před podáváním nechte pár minut při pokojové teplotě. 

Na přípravu domácích Raffaello kuliček se vám může hodit

Jednoduché a rychlé, co říkáte? A počkejte, až ochutnáte!