Kokosové kuličky à la „Raffaello“ poslouží jako vánoční cukroví nebo třeba jako pohoštění pro návštěvu i kdykoliv jindy mimo svátky.
Pokud totiž patříte k lidem, kteří jsou schopni zhltnout balení Raffaella na posezení, určitě oceníte jeho domácí jednoduchou variantu z pěti surovin. Navíc jsou veganské a bez lepku.
Na 20 menších kuliček budete potřebovat:
- 4 lžíce (20 g) strouhaného kokosu + na obalení
- 1 lžíce (20 g) javorového sirupu
- 1 lžíce (20 g) kešu krému
- ¼ hrnku (65 g) kokosového krému
- 2 a ½ lžíce (35 g) kokosového oleje
- 20 ks loupaných mandlí (lze vynechat)
Postup: Kokosový olej, kokosový a kešu krém dejte do větší žáruvzdorné misky. Rozehřejte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a rozmíchejte do hladka. Potom zamíchejte javorový sirup, strouhaný kokos a dejte na 30 minut do lednice. Směs by měla ztuhnout.
Následně nabírejte lžičkou a tvarujte malé kuličky. Doprostřed vtlačte mandli. Takto postupujte, dokud nespotřebujete všechnu připravenou směs. Všechny kuličky nakonec obalte v kokosu. V lednici skladujte maximálně týden a před podáváním nechte pár minut při pokojové teplotě.