Příprava jakéhokoliv dezertu nebo svačiny do skleniček je navíc praktickou vychytávkou, která vám mnohé ulehčí. Můžete si připravit víc skleniček najednou a zdravá sladká tečka je na světě na celý pracovní týden!
1. Jako první si připravte korpus. Ve větším hrnku nejprve smíchejte všechny suché suroviny, k nim přidejte vejce. Dořeďte mlékem nebo rostlinným nápojem. Vzniknout by vám mělo středně husté těsto. Hrneček vložte do mikrovlnky a „pečte“ na nejvyšší výkon přibližně tři minuty. Poté vyklepněte a nechte vychladnout.
2. Mezitím si připravte krém: jednoduše vymíchejte tvaroh s ricottou, přidejte špetku vanilky a doslaďte podle chuti čekankovým sirupem. Připravte si i čokoládovou vrstvu: ve vodní lázni rozehřejte čokoládu se lžičkou kokosového oleje.
3. Jakmile korpus vychladne, natrhejte jej na menší kousky. Do uzavíratelných skleniček s víčkem střídavě vrstvěte korpus a krém. Na závěr polijte čokoládovou polevou, ozdobte lyofilizovanými malinami a nechte vychladit. Dezert nejlépe chutná druhý den, když se chutě prolnou.
Vyzkoušíte? Nám v redakci Míša dezert moc chutná, tak doufáme, že vám bude taky!