Příprava jakéhokoliv dezertu nebo svačiny do skleniček je navíc praktickou vychytávkou, která vám mnohé ulehčí. Můžete si připravit víc skleniček najednou a zdravá sladká tečka je na světě na celý pracovní týden!
Suroviny na 3 menší skleničky
Korpus:
- 50 g hladké špaldové mouky
- lžíce třtinového cukru
- lžíce kakaa
- lžička kokosu
- lžička kypřícího prášku do pečiva
- čokopecičky nebo nasekaná čokoláda
- 1 vejce
- 50 ml mléka/rostlinného nápoje
- lyofilizované maliny
Krém:
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 100 g ricotty
- špetka pravé vanilky
- čekankový sirup podle chuti na doslazení
- čokoládová poleva
- 2 kostky vysokoprocentní čokolády
- lžička kokosového oleje
Co se vám na Míša dezert může hodit
Postup:
1. Jako první si připravte korpus. Ve větším hrnku nejprve smíchejte všechny suché suroviny, k nim přidejte vejce. Dořeďte mlékem nebo rostlinným nápojem. Vzniknout by vám mělo středně husté těsto. Hrneček vložte do mikrovlnky a „pečte“ na nejvyšší výkon přibližně tři minuty. Poté vyklepněte a nechte vychladnout.
2. Mezitím si připravte krém: jednoduše vymíchejte tvaroh s ricottou, přidejte špetku vanilky a doslaďte podle chuti čekankovým sirupem. Připravte si i čokoládovou vrstvu: ve vodní lázni rozehřejte čokoládu se lžičkou kokosového oleje.
3. Jakmile korpus vychladne, natrhejte jej na menší kousky. Do uzavíratelných skleniček s víčkem střídavě vrstvěte korpus a krém. Na závěr polijte čokoládovou polevou, ozdobte lyofilizovanými malinami a nechte vychladit. Dezert nejlépe chutná druhý den, když se chutě prolnou.
Vyzkoušíte? Nám v redakci Míša dezert moc chutná, tak doufáme, že vám bude taky!