Přejít na hlavní obsah

Sladká svačinka? Umíme nejlepší Míša dezert do skleničky!

2. 2. 2023

Tereza Havlínová

Čtení na 2 minuty

Kombinace tvarohového krému a čokolády je nesmrtelná. Připravte si náš Míša dezert jako sladkou tečku nebo svačinu do práce nebo školy.

Příprava jakéhokoliv dezertu nebo svačiny do skleniček je navíc praktickou vychytávkou, která vám mnohé ulehčí. Můžete si připravit víc skleniček najednou a zdravá sladká tečka je na světě na celý pracovní týden! 

Suroviny na 3 menší skleničky 

Korpus:  

  • 50 g hladké špaldové mouky
  • lžíce třtinového cukru
  • lžíce kakaa
  • lžička kokosu
  • lžička kypřícího prášku do pečiva
  • čokopecičky nebo nasekaná čokoláda
  • 1 vejce
  • 50 ml mléka/rostlinného nápoje
  • lyofilizované maliny 
     

Krém: 

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g ricotty
  • špetka pravé vanilky
  • čekankový sirup podle chuti na doslazení
  • čokoládová poleva
  • 2 kostky vysokoprocentní čokolády
  • lžička kokosového oleje

Co se vám na Míša dezert může hodit

Postup: 

1. Jako první si připravte korpus. Ve větším hrnku nejprve smíchejte všechny suché suroviny, k nim přidejte vejce. Dořeďte mlékem nebo rostlinným nápojem. Vzniknout by vám mělo středně husté těsto. Hrneček vložte do mikrovlnky a „pečte“ na nejvyšší výkon přibližně tři minuty. Poté vyklepněte a nechte vychladnout. 

2. Mezitím si připravte krém: jednoduše vymíchejte tvaroh s ricottou, přidejte špetku vanilky a doslaďte podle chuti čekankovým sirupem. Připravte si i čokoládovou vrstvu: ve vodní lázni rozehřejte čokoládu se lžičkou kokosového oleje. 
 
3. Jakmile korpus vychladne, natrhejte jej na menší kousky. Do uzavíratelných skleniček s víčkem střídavě vrstvěte korpus a krém. Na závěr polijte čokoládovou polevou, ozdobte lyofilizovanými malinami a nechte vychladit. Dezert nejlépe chutná druhý den, když se chutě prolnou. 

Vyzkoušíte? Nám v redakci Míša dezert moc chutná, tak doufáme, že vám bude taky!