Přejít na hlavní obsah

Nejlepší granola se slaným karamelem, co jste kdy jedli

19. 3. 2023

Tereza Havlínová

Čtení na 1 minutu

Milujete granolu? Pak si určitě zkuste připravit domácí. Ta naše je křupavá, skvěle chutná a provoní vám celý byt. Do slanokaramelové granoly můžete navíc schovat přesně to, co máte rádi, a hotová je během chvilky.

Také není plná zbytečného cukru, jak tomu často bývá u těch z obchodu. Granolu pak můžete snídat nebo svačit klidně každý den. Stačí ji doplnit bílým jogurtem a oblíbeným ovocem. 

Suroviny na granolu se slaným karamelem 

  • ½ hrnku datlí bez pecky 
  • ½ hrnku horké vody 
  • 3 lžíce arašídového nebo mandlového másla 
  • 1½ lžičky vanilkové pasty 
  • 2 hrnky ovesných vloček 
  • 1 hrnek ořechů, nasekaných 
  • ½ hrnku semínek 
  • ½ lžičky růžové himálajské soli 

Na granolu se vám bude hodit

Recept na domácí granolu: 

  • Troubu si předehřejte na 160 °C. 
  • Datle namočte na 10 minut do horké vody. Poté rozmixujte na hladkou pastu. Přidejte oříškové máslo, vanilkovou pastu a opět společně pomixujte. 
  • Směs dejte do větší mísy, k ní přidejte všechny zbylé suroviny a pečlivě promíchejte. Rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25–30 minut. Průběžně promíchávejte, ať granolu nespálíte. 
  • Poté nechte vychladnout a skladujte v uzavíratelné dóze.